***

***

viernes, 9 de abril de 2010

Les eleccions del PP i l’anticatalanisme

Aquesta petita votació dins del si del PP ha estat més important per l’ anticatalanisme del que sembla…

Sense entrar en massa detalls ha quedat demostrat que el PP és catalanista i els seus afiliats també. Ningú dels que votaren a en Bauçà creu de veritat que hi vagi a complir això de la lliure elecció de llengua. Tots saben que no ho farà… Tranquil·litzen les seves consciències i les més radicals del PP fin ara i pus… Tots sabien que Delgado si duria a terme allò que havia promès… Per això no l’han votat majoritariament.

El problema és el següent: L’anticatalanisme duu anys a Mallorca intentant depredar o “recuperar” el vot “pepero” que sempre han pensat que era seu, que era vot captiu, sense cap resultat significatiu.

L’anticatalanisme ha muntat un darrera altre partits i “partidets”, associacions i plataformes (UIM, UPB, Plataforma Llengües, Unió des “Pobble “ Balear; ABE, etc…) , per tal de dur a terme les seves tesis, però no s’enganyaven, sabien perfectament que els seus votants eren els mateixos que els del PP, o això creien, de fet l’anticatalanisme sempre ha pensat que per culpa del PP ells no tenien més que resultats mínims o simbòlics (llevat de UIM que va obtenir un representant, un tal Pascual que desprès els va trair).

Els “peperos anticatalanistes de sempre”, gent que ha estat sempre “ficada” en totes les plataformes i partidets anticatalanistes intentant dirigir-los, han fet campanya per Bauçà !!! Han mostrat el llautó !!! Tot el seu anticatalanisme era pura manipulació !!! Cap convicció real els animava.

Fins ara els anticatalanistes peperos deien: “no podem votar a altres partits perquè no hi tenen possibilitats…” Però és que aquesta vegada no havia que votar a “altres” !!!! Es tractava de votar en el si mateix del seu partit !!! I no ho han fet !!!

Ha quedat clar que només un 30-40% del partit creu de veritat en la opció de lliure elecció de llengua que proposava Delgado. I, també ha quedat clar, que si aquest tant per cent són de veritat anticatalanistes haurien de marxar d’un partit que no accepta les seves tesis de bon grau.

I ara què? L’anticatalanisme, amb la “derrota” d’en Delgado ha estat tocat de mort a Mallorca, perquè el seu “nicho” electoral li ha donat l’esquena totalment. S’Acabat per a ells el pensar que podrien “depredar” els vots “peperos”, al manco no els dels 10.000 afiliats al mateix que han tancat files darrera “l’anticatalanisme light” i falsari en manifestacions de Bauçà i companyia…

Delgado sembla que vol quedar en el si del mateix en “expectativa de miracle”, vol fer de “pepito grillo” quan en Bauçà incomplesqui les seves promeses, que no dubteu que ho farà tal i com ha fet en Feijoo a Galícia. Però això, la permanència en el PP desgastarà a Delgado com a figura política coherent i amb principis, ja que de fet estarà col·laborant amb el catalanisme pràctic que sempre ha duit a terme el PP en aquest darrers vint anys.

Matas ja va re-inventar la “tecnocràcia franquista”dins el PP. Els seus, com no tenien cap ideologia, es varen a dedicar a robar a mans plenes juntament al partit sicilià de na Munar. Els partits que no tenen principis clars, que no tenen ideologies clares són els més propensos a les corrupteles i als corruptes en les seves files. No hi trobareu corrupcions en el PSM o altres partits catalanistes o nacionalistes d’esquerres, perquè tenen una ideologia i uns principis, no hi són en política per robar, estan per dur a terme les seves idees. Creuen en allò que prediquen. I en això són admirables, el “fascio catalanista” com li diuen, és en això “intocable”. Igual que ho és per ara l’anticatalanisme d’en Delgado, i dic per ara, mentre no resulti “tacat” per el seu recolzament a un partit com el PP actual i de sempre que ha resultat darrera aquestes darreres eleccions internes.

Ha quedat clar que el PP balear no és una opció ancicatalanista, mai ho havia estat, però ara s’ha llevat la màscara. Ha deixat amb “so cul al aire” als “popes” del anticatalanisme del “entorn” pepero… Aquells que sempre ho havien “covat” com a un fill una mica boig esperant que canviés de comportament. Els ha deixat desemparats i en entredit. Què pinten ara en un partit que no vol acceptar la lliure opció de llengües i l’anticatalanisme que ells defensen ??

L’anticatalanisme ha de ser clar, deixar-se de figures “eufemístiques”, ha de actuar sense complexes com ha fet en Delgado, però fora d’aquest partit que ja no pot representar una opció anticatalanista creïble. L’anticatalanisme s’ha de fer càrrec que si només el 30 % dels afiliats al PP són anticatalanistes, possiblement només un 30% del seu electorat, dels seus votants, ho sigui. Al Partit Popular només l’importa ara per ara depredar el vot “uemita”. El vot anticatalanista ja no pinta res ni l’importa per res al PP balear, ja ni es molesta en fer-li aclucades d’ull. Al PP balear ni tan sols l’importen les manifestacions anticatalanistes per la llibertat de llengua com la que va fer el Círculo Balear. Mirau Galícia i podeu veure que l’incompliment de les promeses lingüístiques de Feijoo no l’ha importat el més mínim ni l’ha causat el més mínim problema.

L’anticatalanisme a les Balears ha de cercar nous partits, noves persones, noves opcions, nous àmbits, s’ha d’oblidar del PP i el seu entorn per sempre més. Possiblement s’ha d’oblidar de les dretes benpensants que a la hora de la veritat l’interessen més les carreteres, els velòdroms, els teatres d’òpera i omplir-se les butxaques que els principis ideològics o els temes lingüístics…

I per suposat, els anticatalanistes s’han d’oblidar de experiments amb idiomes “mallorquins” inventats i que indueixen a les rialles, i assolir una unitat de llengua amb total i absolut respecte a les modalitats tant i com sigui possible, però sense fer una trencadissa ridícula amb una llengua comú que existeix en valencians, catalans i balears. Podem discutir el nom, podem demanar respecte per a les formes locals, a les famoses modalitats que el PP sempre deia que defensaria i mai ho va fer, però ha de deixar-se de discutir si són la mateixa llengua.

L’anticatalanisme ha de fer oïdes sordes als cants de sirena que du escoltant ja des de fa dos decennis per part del entorn pepero. Ha de trencar amb aquesta genteta, S’ha de renovar o morir totalment.

No hay comentarios:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...